Continut popular pe blog

28 February 2017

REVIEW SI TEST IPAD PRO 9.7 plus cateva concluzii

REVIEW SI TEST IPAD PRO 9.7

TOT PE ACEST FORUM, ACUM CATIVA ANI AM FACUT PRIMUL REVIEW LA IPAD 1 FIIND DE ATUNCI FOARTE INCANTAT DE ACEST DEVICE SPERAND CA LUCRURILE SA EVOLUEZE DIN CE IN CE MAI BINE IN ACEST SEGMENT. ASTAZI SE PUNE LEGITIMA ÎNTREBARE ȘI ANUME DACĂ POATE UN IPAD ÎNTR-ADEVĂR SĂ ÎNLOCUIASCĂ UN PC ȘI, DACĂ DA, ESTE PRO 9.7 APARATUL PORTABIL PE CARE L-AM DORI? MAI MIC DECÂT MONSTRUOSUL IPAD PRO CU DISPLAY SĂU DE 12 INCI, IPAD PRO 9.7 ADUCE FUNCȚIONALITATEA FRATELUI SĂU MAI MARE ÎNTR-UN FORMĂ FAMILIARĂ ȘI CARE ESTE, DIN FERICIRE, MULT MAI PORTABIL.IPAD AIR 2 A FOST FAVORITUL MEU MULT TIMP ȘI IPAD PRO 9.7 ESTE PROIECTAT SĂ-L ÎNLOCUIASCĂ. COMBINÂND ACEEAȘI DIMENSIUNE ȘI AFIȘARE CA IPAD-URILE ANTERIOARE, CU MULTE COMPONENTE MAI PUTERNICE ȘI MAI FLEXIBILE, APPLE OFERĂ UN DISPOZITIV CU O MULȚIME DE POTENȚIAL ȘI CREDEM CĂ APPLE A REUȘIT UN DEVICE FOARTE BUN. AR MERITA CUMPĂRAT CA ÎNLOCUITOR PENTRU IPAD AIR 2, DEȘI ESTE CEL MAI BUN IPAD ÎN ACEST MOMENT? VOM VEDEA!



DACĂ AȚI VĂZUT IPAD AIR SAU IPAD AIR 2, VEȚI VEDEA CÂTEVA DIFERENȚE ATUNCI CÂND STUDIAȚI PRIMA OARĂ UN IPAD PRO 9.7. FORMA ȘI DIMENSIUNILE SUNT, LA PRIMA VEDERE ACELEAȘI, APROAPE ACELEAȘI PORTURI ȘI DISPUNEREA BUTONULUI HOME ȘI CORPUL METALIC BINE CUNOSCUT DE LA MODELELE ANTERIOARE CEEA CE CONFERĂ APARATULUI UN ASPECT PREMIUM PE MĂSURĂ . CEEA CE VEDEȚI AICI, ESTE BUTONUL DE VOLUM PE MÂNA DREAPTĂ IAR PE MARGINEA DE SUS ÎN DREAPTA, BUTONUL DE POWER ȘI MUFA DE CĂȘTI ÎN STÂNGA SUS. MARGINEA DE JOS GĂZDUIEȘTE UN PORT DE ÎNCĂRCARE LIGHTNING CENTRAT ÎN CADRUL FRONTAL IAR BUTONUL HOME CU SCANNER DE AMPRENTE DIGITAL INTEGRAT SE AFLĂ ÎN PARTEA DE JOS. DIFUZOARELE STEREO EXISTĂ ÎN CONTINUARE PE MARGINEA INFERIOARĂ DAR DE DATA ACEASTA , AU MAI FOST AMPLASATE ALTE DOUĂ DIFUZOARE LA PARTEA SUPERIOARĂ CEEA CE CONFERĂ SUNETULUI O SPAȚIALIZARE ABSOLUT INCREDIBILĂ.
PE LATERAL VOM MAI GĂSI SI TREI PUNCTE METALICE CARE FAC CONTACTUL CU ANUMITE TASTATURI FIZICE.



CARCASA IPAD-ULUI ARE ACELEAȘI DIMENSIUNI ȘI GREUTATE CA ȘI PREDECESORUL SĂU IPAD AIR 2 ȘI ANUME 437 GRAME ȘI 240 X 169.6 X 6.1MM CA PARTE DE DIMENSIUNI, CA NOUTATE APĂRÂND O NOUĂ CULOARE ȘI ANUME ROSE GOLD. CA O CONCLUZIE, IPAD PRO ESTE LA FEL DE BINE BALANSAT RAPORTAT LA GREUTATE ȘI DIMENSIUNI.

– HARDWARE

iPad PRO VINE TACTAT SUB CAPOTĂ DE UN PROCESOR PROPIETAR APPLE A9X PE 64 DE BIȚI, CARE LUCREAZA LA O FREVENTA DE 2.16 GHz CARE INGLOBEAZA SI UN PROCESOR GRAFIC M9 CU 12-NUCLEE PowerVR SERIA 7, PE PARTEA DE RAM AVAND 2 GB. CEEA CE POATE PĂREA PUȚIN PENTRU UNII DAR DATORITĂ SISTEMULUI DE OPERARE CARE ÎȘI GESTIONEAZĂ FOARTE BINE CANTITATEA DE MEMORIE ACEASTA ESTE MAI MULT DECÂT SUFICIENTĂ. CA TERMEN DE COMPARATIE FRATELE MAI MARE, ADICA CEL DE 12.9 INCHI ARE UN PROCESOR CARE LUCREAZA LA O FRECVENTA DE 2.26 GHz SI 4 GIGA DE RAM. APPLE A DECLARAT CA PER ANSAMBLU IPAD PRO ESTE DE 2,4 ORI MAI RAPID DECAT IPAD AIR, CEEA CE SE SIMTE ÎN PRIMUL RÂND ÎN TESTELE SINTETICE.


– ECRANUL

ECRANUL ESTE APROAPE ACELAȘI CA LA AIR, AVÂND O DIAGONALA DE 9.7 CU O REZOLUȚIE DE 2048×1536 ȘI O DENSITATE A PIXELILOR DE 264 ppi., TOTUL REZULTÂND ÎNTR-O IMAGINE CLARĂ ȘI MAI LUMINOASĂ CU 25 la sută FAȚĂ DE PREDECESORUL SĂU, ECRANUL FIIND CU MAI MULT DE 40 LA SUTA MAI PUȚIN REFLEXIV CEEA CE AJUTĂ FOARTE MULT LA LUCRUL ÎN SPAȚII LUMINOASE ȘI CU 20 LA SUTA CULORI MAI SATURATE, MAI PE SCURT ECRANUL FIIND ABSOLUT SUPERB IN REDAREA CULORILOR. ȘI BINEÎNȚELES CĂ ASTA NU ESTE TOTUL, NOUL IPAD INCLUZAND ȘI UN SENZOR AMBIENTAL DE LUMINĂ CARE VA AJUTA LA AFIȘAREA CÂT MAI CORECTĂ A ECRANULUI PLUS CĂ VA REGLA ȘI TEMPERATURA DE CULOARE A ECRANULUI ÎN FUNCȚIE DE AMBIENT, APPLE DENUMIND ACEASTĂ FUNCȚIE, TRUE TONE DISPLAY.
O ALTĂ OPȚIUNE LEGATĂ DE ECRAN SE NUMESTE NIGHT SHIFT ȘI DUCE REDAREA CULORILOR LA ALT NIVEL, ASTFEL DATORITĂ FAPTULUI CĂ S-A OBSERVAT CĂ FOARTE MULTE PERSOANE SUFERĂ DE TULBURĂRI DE SOMN DATORITĂ FOLOSIRII INTENSE A GADGETURILOR ELECTRONICE LA CARE ECRANUL BATE FOARTE MULT ÎNSPRE ALBASTRU APPLE A INTEODUS FUNCȚIA NIGHT SHIFT CARE REDUCE FOARTE MULT LUMINA ALBASTRA (RECE) A ECRANULUI VIRÂND-O ÎNSPRE UN GALBEN PORTOCALIU CEEA CE AR TREBUI SĂ DUCĂ LA UN SOMN ODIHNITOR PENTRU CEI CE FOLOSESC ACEASTĂ OPȚIUNE. PERSONAL NU FOLOSESC ACEASTĂ OPȚIUNE DEOARECE DUCE LA O REDARE CIUDATĂ A CULORILOR, AȘA CUM ȘI SENZORUL AMBIENTAL DUCE DE MULTE ORI LA VALORI PREA MARI PENTRU PARTEA DE STRĂLUCIRE A ECRANULUI DE ACEEA PREFERAND REGLAREA MANUALĂ A ACESTEI FUNCȚII. ORICUM, ECRANUL DE PE IPAD PRO ESTE CLAR MAI LUMINOS ȘI CU O REDARE MAI BOGATĂ A CULORILOR, DECAT CEL DE PE IPAD AIR.




– BATERIA

APPLE SUSȚINE CĂ BATERIA DUCE FĂRĂ PROBLEME ZECE ORE DE FUNCȚIONARE DAR ÎN TESTE ASCULTÂND PUȚINĂ MUZICĂ ȘI NAVIGÂND PE INTERNET VIA WI-FI CU LUMINOZITATEA CAM LA 60 la sută NU AM REUȘIT SĂ DEPAȘIM NOUĂ ORE CEEA CE PANA LA URMA NU ESTE RAU DE LOC.

CAMERA FOTO

NOUL IPAD OFERĂ CAMERELE EXISTENTE PE IPHONE 6S, ADICĂ O CAMERĂ FRONTALĂ DE 5 MEGAPIXELI IAR PE SPATELE APARATULUI GĂSIM O CAMERĂ DE 12 MEGAPIXELI CAPABILĂ SĂ ÎNREGISTREZE FIȘIERE 4K LA UN FRAME DE 30 DE CADRE PE SECUNDE, INSOȚITĂ DE UN FLASH DUAL TONE. IN GENERAL CAMERELE PRODUC FOTOGRAFII FOARTE BUNE LA LUMINĂ BUNĂ DAR DESTUL DE SLABE CALITATIV ȘI ZGOMOTOASE PE CELE FĂCUTE LA LUMINĂ AMBIENTALĂ DESTUL DE SLABĂ, ORICUM FOTOGRAFII MULT MAI SLABE CALITATIV ÎN COMPARAȚIE CU NEXUS 6P SĂ ZICEM. DAR ASTA NU ÎNSEAMNĂ CĂ PER TOTAL IPAD-UL AR FI SLAB CA APARAT DE FOTOGRAFIAT, BA DIN CONTRA, IAR FIȘIERELE VIDEO 4K SUNT APROAPE PERFECTE CU DETALII BOGATE ȘI COLORATE. CA PARTE DE SOFTWARE A APĂRUT MODUL „LIVE” CARE MAI ÎNREGISTREAZĂ CÂTEVA CADRE DUPĂ REALIZAREA FOTOGRAFIEI PROPIU-ZISE REZULTÂND O FOTOGRAFIE UȘOR ANIMATĂ. TOT PE PARTEA DE FILMARE TREBUIE MENȚIONATĂ POSIBILITATEA DE SLO-MOTION CU 240 fps-uri LA 720p SAU 120 fps LA REZOLUȚIA DE1080p.

– SOFTWARE

IPAD-ul PRO RULEAZĂ iOS 10 PE CARE VI-L RECOMANDĂM CU TĂRIE FIIND POATE UNA DINTRE CELE MAI BUNE VERSIUNI A iOS, STABIL, CURAT, RULÂND CURSIV ȘI FĂRĂ SACADĂRI. CA O NOUTATE MERITĂ AMINTIT FAPTUL CĂ APLICAȚIILE STOC POT FI ÎNDEPĂRTATE DE PE DISPOZIV LA FEL CA ORICARE APLICAȚIE EXISTENTĂ. A APARUT SI FUNCTIA DE SPLIT VIEW PE MODUL LANDSCAPE, ADICA SE POATE IMPARTI ECRANUL IN DOUA SI LUCRA SIMULTAN CU MAI MULTE APLICATII.

– CUVANT DE INCHEIERE
FARA DOAR SI POATE CA iPad PRO REPREZINTA CEA MAI BUNA TABLETA LA ORA ACTUALA, EA FACAND PARTE DIN ECOSISTEMUL APPLE CARE PROBABIL CA ESTE CEL MAI BINE STRUCTURAT SI NUMAI RATA DE INSTALARE A iOS 10 POATE SPUNE MULTE DESPRE SISTEMELE APPLE.



UNA PESTE ALTA TABLETA SE DESCURCA FOARTE BINE IN MAJORITATEA SITUATIILOR, INCEPAND CU REDAREA FLUENTA A FISIERELOR 4K SI TERMINAND CU RULAREA FARA SACADARI A CELOR MAI PRETENTIOASE JOCURI CEEA CE FACE LUCRUL SAU JOCUL CU ACEASTA TABLETA O ADEVARATA INCANTARE. BINEINTELES CA ACEST DEVICE ESTE DESTUL DE DEPARTE DE CONCEPTUL COMPUTER KILLER SI DACA DORITI ASA CEVA V-A TREBUI PROBABIL SA VA INDREPTATI CATRE SISTEMUL SURFACE AL CELOR DE LA MICROSOFT, FARA A UITA INSA CA TOTUSI PESTE OPTZECI LA SUTA DIN CE ATI PUTEA FACE CU UN COMPUTER DESKTOP IN DOMENIUL DE OFFICE O VETI PUTEA REALIZA DESTUL DE BINE CU SI CU iPad PRO 9.7 SAU VARIANTA 12.9, DAR ACEST LUCRU ESTE DICTAT IN PRIMUL RAND, NUMAI DE BANII DE CARE DISPUNETI, FIIND CUNOSCUT FAPTUL CA APPLE ARE, PROBABIL, CELE MAI SCUMPE PRODUSE DE PE PIATA DE PROFIL !

+ PLUSURI
+ FINISARE IMPECABILA
+ FUNCTIA TRUE TONE CU UN ECRAN DE NOTA ZECE
+ PARTEA AUDIO IMBUNATATITA
+ MODELUL DE 256 Gb ESTE BINEVENIT


- MINUSURI
- PE PARTEA DE SOFT MAI TREBUI ADUSE ANUMITE FUNCTII
- PRETURI FOARTE MARI
- TASTATURA ORIGINALA FARA ILUMINARE
 

PREZENTARE GENERALĂ

Display – 9.7-inch, 2048×1536 rezoluție, 264ppi
Processor- Apple A9XIONAT
Stocare internă – 32GB, 128GB și 256GB
Operating system – iOS 10
Camera – 12MP iSight spate și 5MP frontala
Connectivitate – WiFi a/b/g/n/ac, dual channel
Bluetooth 4.2
LTE
I/O buttons Power
Volume up/down
Home button având integrat fingerprint scanner
I/O ports – Lightning port
3.5mm headphone
Stylus Optional – Apple Pencil
Keyboard On-screen
Optională – magnetically connected keyboard – no touchpad
Battery life – până la 10 ore
Sensors – 4x Ambient light
Accelerometer
Gyroscope
DIMENSIUNE & GREUTATE 240 x 169.5 x 6.1 mm cu 437 – 444 gr.
NOTĂ: CORPUL CAMEREI ESTE MAI IEȘIT ÎN AFARA CARCASEI CU 1,5 mm, GROSIMEA GENERALĂ FIIND DE 7,6 mm.


- Victor.iOS -

update in progress....

21 February 2017

Dictionar TV - Audio - Video

Ne-am gandit ca nu ar fi rau sa facem un dictionar despre televizoare si anumite parti conexe ale sale care poate ajuta pe oricine, atunci cand este vorba de achizitionarea unui aparat sau nu numai !

- 2.35 Anamorfic
In 1953, 20th Century Fox a lansat The Robe , filmat în anamorfic cinemascop, cu un 2,35: 1 raport de aspect, creat cu o micșorare optică dublă în obiectivul aparatului de filmat și cu o marire în lentila proiectorului. Lentilele cinemascop au fost în curând înlocuite cu lentile Panavision. Acesta a fost începutul sistemului revoluționar in format cu ecran ultra lat , care continuă și astăzi , cu lentile de la Angénieux, Cooke, Panavision, Vantage si Zeiss, printre altele.



- 3D - imagine tridimensionala
3D functioneaza prin transmiterea unei imagini la ochiul stang, urmata de una pentru ochiul drept. Ochelarii speciali blocheaza imaginea pentru ochiul stang apoi pentru ochiul drept. Acest lucru se intampla de mai multe ori intr-o secunda, asa incat fiecare ochi va vedea imaginea corecta la timpul potrivit insa alternanta va crea un efect de profunzime. Impus pe piata cu mare tam tam de catre producatorii de televizoare ca fiind un "cinema killer" aceasta functie s-a dovedit a fi destul de inutila, astfel ca in timpul Jocurilor Olimpice de la LONDRA doar 11 la suta din detinatorii de TV-uri 3D au folosit aceasta functie, care probabil ca va disparea din lista de functionalitati a televizoarelor din generatiile viitoare.


- Ambilight
Sistem inteligent de iluminare a spatelui televizorului in concordanta cu lumina si culoarea aflata pe ecran ceea ce duce la o experienta video mult mai buna creand senzatia unei diagonale mult mai mari. Culoarea si lumina se schimbă în funcție de acțiunea de pe ecran, si acest sistem fiind produs sub mai multe forme (full sau Edge) fiind un sistem propietar PHILIPS.


- Aquos Net +
Această tehnologie de la Sharp vă permite să va conectati la internet și de a rula o serie de aplicații on-line. De asemenea, puteți utiliza Opera Browser pentru a naviga pe internet.

- Blu-ray 
sau BD (Blu-ray Disc) reprezinta un tip de disc optic de mare densitate folosit pentru stocarea de date, în special pentru înregistrări video de înaltă rezoluție, inclusiv cele 4K.
Numele Blu-ray provine de la culoarea albastru-violet a razei laser cu care se fac citirea și scrierea acestui tip de disc.


- Controlul automat al volumului (AVC sau AVL)
O caracteristică a unor televizoare care ajustează automat sunetul pentru a putea fi păstrat la un volum constant. Acest lucru ajută la prevenirea salturi bruște în volum în timpul reclamelor sau când comutați canalele, de asemenea in timpul vizionarii unor programe noaptea. De asemenea, cunoscut sub numele de Reglaj Auto Volume (AVL).

- Dolby Digital Plus si Dolby Atmos
Aceasta este o tehnologie digitala de la laboratoarele DOLBY care vă permite să utilizați configurații de boxe pe 7.1 canale independente impreuna cu televizorul. Ultima tehnologie se numeste DOLBY ATMOS si permite pana la 11 canale independente de sunet, aparand in plus boxele (canalele) de tavan. Pentru uzul cinematografic numarul canalelor este aproape infinit.


- Edge LED
Un sistem de LED-uri care sunt situate în marginea ecranului sau in rama acestuia folosite in tehnologia de iluminare a ecranelor LCD pentru a permite ca panelurile TV sa fie foarte subtiri.

- HDMI - High Definition Multimedia Interface
Este vorba de un cablu care poate transmite continut HD sau ULTRA HD deci semnale digitale audio, video si transmisie a datelor de internet de foarte mare capacitate, latimea de banda fiind cam de 10,2 Gbps. In functie de versiunea de update (desi cablul fizic este acelasi) aceste interfete pot transmite un volum foarte mare de date, versiunea 2.0a se pare ca va functiona si cu datele necesare imaginii HDR, iar pentru audio capaciatea de a  reda sunet fara pierderi de semnale audio comprimate cu formaturi digitale precum Dolby True HD sau DTS-HD Master Audio sau Dolby Atmos. Mai pe scurt HDMI 2.0a va avea capacitatea latimii de banda de pana la 18Gbps, suport pentru rezolutii video de 3840 x 2160 de pana la 60fps si pana la 32 de canale audio.
UPDATE HDMI 2.1
La inceputul lunii ianuarie 2017 au fost anuntate si ultimele imbunatatiri pentru HDMI ale versiunii 2.1 care va fi lansata in ultima parte a acestui an. Versiunea 2.1 HDMI este cea mai recentă actualizare a specificațiilor oferind funcții avansate pentru intreg sistemul HDMI. Acesta va suporta o serie de rezoluții video și rate de refresh foarte mari, inclusiv 8K60fps și 4K120fps, Dynamic HDR, crescand si latimea de banda cu un nou cablu 48G. Versiunea 2.1 HDMI este compatibilă cu versiunile anterioare.



- HD-ready
"HD ready" este un sistem de etichetare introdus de către organizația producătorilor de televiziune ", Asociația europeană a industriei pentru sisteme informatice (EICTA). Eticheta înseamnă că televizorul are rezoluția ecranului minima și mufele digitale pentru a recepționa și afișa o imagine HD. Televizoarele etichetate HD Ready tind să aibă 768 de linii orizontale de pe ecran, dar modelele 1080p HD Ready au 1080 de linii orizontale.

- HDR - High-dynamic-range imaging
Cea mai controversată facilitate ale noilor televizoare incepand cu anul 2015 este HDR-ul care din păcate este disponibilă doar de la anumite surse de semnal şi mai ales din BLURAY UHD. Este o tehnologie relativ nouă care face părțile luminoase ale imaginii într-adevăr luminoase, păstrând în același timp părțile întunecate la un nivel de negru corespunzător. Acest interval dintre lumină și întuneric cunoscut sub numele de rată de contrast, se presupune a fi mai mare pe televizoare HDR-READY decât pe televizoare standard. În termenii cei mai simpli, aceasta înseamnă un televizor mai luminos, dar numai în zonele de pe ecran care au nevoie. Rezultatul este o imagine care apare într-adevăr și seamănă mai mult cu ceea ce am vedea în lumea reală. În plus, mai multe date disponibile pentru mai multe detalii în părțile luminoase și întunecate ale imaginii, marele dezavantaj ramânând sursele de semnal foarte limitate.


- Full HD
Un televizor de înaltă definiție, cu o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli.

- Ultra High Definition (UHD)
Un afișaj sau conținut, cu o rezoluție de cel puțin 3840 x 2160 pixeli sau latimea ori inaltimea imaginii. Aceasta este în prezent, cea mai mare rezolutie existenta pe un televizor de consum. Cunoscut si sub numele de 4K. De retinut ca un panel HD are in medie cam 50 de pixel per inch iar un televizor ULTRA HD cam 152 de pixeli per inch, acest numar diferind in functie de diagonala, de aceea si distanta de vizionare poate fi foarte mica in functie de diagonala ecranului dar la un ecran de 55 de inchi spectatorul poate sta la numai 1.5 metri fara niciun fel de problema.

- HDCP - High Density Copy Protection
A fost dezvoltat de Intel pentru protectia continutului digital care foloseste interfata DVI. HDCP cripteaza transmisia continutului intre sursa – un calculator, un DVD player – si receiver – monitor, televizor sau proiector. HDCP nu are ca scop protejarea dreptului de autor cum eronat se crede, ci protejarea integritatii continutului digital in cursul transmisiei.

- prelucrare 100Hz și 200Hz 
Standardul nativ de televiziune in Europa lucreaza pe 50 Hz. datorita frecventei retelei, sau astfel spus se afiseaza 25 de cadre complete sau 50 de semi-cadre per secunda.Deoarece panourile LCD sufera de niste imperfectiuni tehnice caracteristice foarte multi fabricanti incearca sa pacaleasca ochiul prin tot felul de artificii pe imagine, acestia inmultind pe cale electronica anumite cadre sau alfel spus dubland sau inmultind de patru ori cadrele afisate pentru ca imaginea sa apara mai lina sau cursiva. Din pacate aceste imagini dau senzatia pentru multi privitori de imagine nefireasca, semanand cu ceva filmat in studiou de unde si denumirea generica de efect "soap opera" efect care poate fi anulat din meniul de setari si anularea functiilor respective care au denumiri diferite, de la producator la producator, la televizoarele Philips numindu-se Perfect Motion Rate (PMR).

- Iluminare din spate - backlight
O sursa care luminează ecranul televizorului din spate. Televizoarele cu LED-uri sunt cu iluminare din spate data de diode emițătoare de lumină, aceasta tehnologie mai numindu-se si Full-Array avand avantajul unei iluminari mai uniforme si mai precise si dezavantajul maririi grosimii panelului TV. Este sistemul cel mai performant care este folosit la LED TV.

- Raportul aspect ecran
Proporțiile relative ale ecranului, având în vedere raportul dintre lățimea si  înălțimea ecranului. Cel mai comun raportul de aspect al televizoarelor moderne este de 16: 9 desi majoritatea filmelor moderne se realizeaza la un raport de 21:9 sau in termeni TV Ultra-Wide Screen. Raportul de 16 la 9 a fost ales pentru a asigura o compatibilitate sporita cu vechiul aspect de 4:3, dar viitorul standard 8K mizeaza pe pe ecranul Ultra Wide.



- LED TV
Un tip de televizor LCD, care este iluminat din spate sau lateral cu ajutorul Light Emiting Diode sau LED-uri. Acestea sunt luminoase, dar folosesc foarte puțină energie.


- Local Dimming (general)
 Aceasta tehnica, de asemenea, cunoscut sub numele de "micro-reglare a intensității luminoase", variază lumina de fundal în diferite părți ale ecranului pentru a da tonuri închise la culoare, negru mai adanc și un alb strălucitor acolo unde este necesar.

- Micro Dimming Ultimate
Îmbunătățește contrastul, culoarea și claritatea separat în sute de zone de pe ecran, pentru o imagine mai bună. Această caracteristică poate fi găsită pe televizoarele Samsung.

- Near Field Communication (NFC)
O modalitate de a permite dispozitivelor mobile pentru a comunica prin intermediul undelor radio. Pur și simplu se pot aduce impreuna foarte aproape pentru a transfera date sau de a efectua o plată fără contact.

- OLED - Organic Light Emitting Diodes
Aceste ecrane high-tech sunt mai subțiri, mai ușoare și mai flexibile decât televizoarele convenționale OLED vine de la Organic Light Emitting Diode – LED  Organic – şi este cunoscut ca având multiple avantaje fata de alte tipuri de televizoare. Toate aceste avantaje vin din capacitatea OLED-urilor de a funcţiona fără a avea nevoie de iluminare din spate, asa cum este in cazul televizoarelor LED. Televizoarele OLED funcționează pe baza acestor acestor OLED-uri. OLED-urile emit lumina prin intermediul unor compuși organici, ceea ce permite nivele mult mai profunde de negru și un contrast mai puternic decât alte tipuri de televizoare.

- Rată de reîmprospătare - (Refresh rate)
Sau cât de repede un televizor poate actualiza imaginea de pe ecran. Ratele ridicate de reîmprospătare înseamnă, în general, mișcare rapidă care arată mai bine, cu mai puține neclarități. Ratele de actualizare sunt măsurate în herți - sau actualizări ale cadrelor pe secundă, unde exista totusi o valoare fizica limitata, data de caracteristicile afisoarelor LCD. La televizoarele OLED aceasta rata de refresh poate atinge valori foarte ridicate.

- Standarde TV
- Standard Definition Formats (aproximativ echivalentul difuzarii analogice):
480i - rezolutia este 704x480 pixeli, transmisa la 60 de cadre interpolate pe secunda sau 30 de cadre complete pe secunda.
480p - rezolutia este 704x480 pixeli, transmisa la 60 de cadre complete pe secunda.
- High Definition Formats (sau HDTV):
720p - rezolutia este 1280x720 pixeli, transmisa la 60 de cadre complete pe secunda.
1080i - rezolutia este 1920x1080 pixeli, transmisa la 60 de cadre interpolate pe secunda, sau 30 de cadre complete pe secunda.
1080p - rezolutia este 1920x1080 pixeli, transmisa la 60 de cadre complete pe secunda.
- Ultra High Definition aka UHD (sau 4K si probabil ca sub aceasta titulatura va fi cunoscut acest tip de format) 
QFHD = Quad Full High Definition: 3840 x 2160 pixeli
2k = 2000 de pixeli pe orizontala: 2048 x 1080 pixeli
4k = 4000 de pixeli pe orizontala: 4096 x 2160 pixeli

- Smart TV
Un televizor care se poate conecta la Internet (conditie de baza) pentru a accesa caracteristici on-line și conținut. De multe ori, aceste televizoare au aplicații care vă permit să urmăriți in timp real din alte surse, filme, transmisii sportive sau a avea acces la social media. Practic televizorul nu este decat o tableta uriasa care cu ajutorul aplicatiilor mareste posibilitatile de folosire a televizoarelor fiecare producator folosind un limbaj de operare propiu, Samsung folosind limbajul TIZEN, cei de la LG WebOS 2.0 iar Sony incercand o implementare a unei solutii bazate pe Android..
In 2016 la sondajul efectuat de SAMSUNG acesta a aratat ca numai 15 la suta din utilizatori au conectat televizorul la reteaua de internet pentru a folosi modulul de SMART.





- Timp de raspuns
Timpul necesar pentru un pixel de pe ecranul televizorului pentru a merge de la alb la negru si apoi la alb. Un timp lent poate avea ca rezultat decalaj în imagine, care arată ca o neclaritate sau ca o imagine manjita. Unii fabricanti de panouri LCD dau timpul de raspuns de la Gri la Gri, care este mai mic si astfel cumparatorii pot fi foarte usor de pacalit.

- QLED
În esență, este noul nume pentru gama Samsung Quantum Dot de televizoare - o abreviere a "Quantum Dot LED", cu "Quantum Dot" fiind tehnologia de imagine Samsung și "LED-ul" fiind lumina de fundal. Samsung este singurul producator de QLED, deoarece acestea utilizează inovațiile sale Quantum Dot, deși ambele Sony si LG au cochetat Quantum Dot tech, în trecut, de asemenea, dar si aici SAMSUNG se bazeaza foarte mult pe marketing deoarece panelurile LCD au defecte native datorate tehnologiei in sine, dar probabil ca in urmatorii ani SAMSUNG va incepe productia de panouri OLED pentru propiile televizoare.



17 February 2017

Cum se instalează Google Play pe Kindle Fire sau pe Viaroom Fusion TV Family

Aveti in acest articol cateva indicatii care va vor arata cum sa instalati magazinul Google pe aparatele Android din anumite categorii care nu au Google Play instalat din fabrica si aici intra in discutie tabletele KINDLE FIRE sau sistemele cu ANDROID din gama VIAROOM FUSION TV, dezvoltat de catre VIAROOM sau alte tablete sau diverse telefoane cu alte sisteme de operare de la alti dezvoltatori. Cea mai simpla metoda este aceea de a instala direct pe device-ul respectiv aplicatia GOOGLE PLAY.
Cu Google Play Store instalat, puteți adăuga cu ușurință aplicațiile Google la tablete FIRE KINDLE, cum ar fi Gmail, YouTube, browserul web Google Chrome, etc, și veți obține, de asemenea, acces la o gamă mai largă de aplicații decât ceea ce este disponibil de la AppStore Amazon.
Actualizare: A se vedea aici instrucțiunile despre cum să se instaleze corect Google Play după actualizarea Alexa .




Cum se instalează Google Play pe Kindle Fire sau pe Viaroom Fusion TV Family.
Pasul nr.1: Pregătirea tabletei dvs. sau Viaroom Fusion TV.
Duceti-va la Setări> Securitate> Activați instalare aplicațiile de la surse necunoscute.
Pasul nr.2: Descărcați Google Apps
1.Aveți nevoie pentru a descărca 4 diferite fișiere app apk. Cel mai simplu mod este de a le descarca in tableta direct, de preferat pe cardul microSD.
Actualizare: În cazul în care nu reusiti instalarea de pe Aptoide TV a Google Play pe Media Player-ul Viaroom Fusion Family sau tableta are FIRE OS 5.3.1.1 sau 5.3.2 și în sus, atunci utilizați cele mai noi aplicatii de la acest post de pe forumurile XDA.
De asemenea, în cazul în care Google Play s-a oprit brusc dupa anumite actualizari pe tableta, instalați primele două fișiere mai noi din link-ul de mai sus XDA, Google Account Manager și Google Services Framework. Apoi reporniți tableta și ar trebui să fie totul OK. Daca totul este in regula instalati doar Google Play.
Pentru versiunile de Firmware mai vechi care încă mai funcționează, atunci veti descarca cele patru fișierele apk de aici: archive.org (fișiere vechi).
2.Sau puteți descărca toate cele patru într-un fișier zip de aici: Google Drive (fișiere vechi).
Rețineți că, dacă utilizați a doua opțiune, va trebui, de asemenea sa instalati un manager de fișiere, cum ar fi ES File Explorer pentru a extrage fișierul zip.
Pasul nr.3: Instalați Google Apps
Utilizați aplicația Documente a tabletei Fire pentru a localiza fișierele aplicației descărcate .apk si pentru a le instala. În general, locația implicită este Documente> Local Storage> Downloads dacă ați folosit browserul Web pentru a descărca fișierele de mai sus.
Google Apps trebuie să fie instalat în următoarea ordine pentru a putea lucra corect : Rețineți că, dacă utilizați cele mai noi aplicații de la XDA, va trebui sa urmați ordinea de mai jos si intotdeauna accesati la descarcare cele mai noi versiuni disponibile.
  • Google Services Framework
  • Servicii Google Play
  • Managerul a contului Google
  • Magazinul Google Play

Pasul nr.4:
Odată ce ati terminat, puteți deschide Play Store și să vă conectați la contul dvs. Google. 
Actualizarea și repornirea: După ce deschideți Magazinul Play pentru prima dată, trebuie să instalați aplicația YouTube și apoi sa o deschideți. Acest lucru va solicita serviciile Play Store pentru a se actualiza la cea mai recentă versiune, un ultim pas important. Odată ce actualizarea este instalata (este nevoie de ceva timp), dati un reboot tabletei si totul va fi perfect cu aplicatia Google Play.
Si asta este tot !

Victor.iOS

update in progress...

14 February 2017

review si test aparat foto Sony HX400V

O zi cu Sony HX400V sau în cautarea aparatului foto perfect (review)

Multi dintre noi cauta cu disperare aparate foto care să arate bine si cat mai profi pentru a da bine la imagine, iar dupa perioada de concediu abandonam aparatul respectiv intr-un colt al unui raft sau al unei debarale.
Eu insa am avut o suma de bani destul de fixa si asta cam la vreo 1600-1800 de lei in care trebuia sa ma incadrez pentru a imi cumpara un aparat foto destul de performant care sa indeplineasca cerintele unui fotograf de ocazie si astfel m-am oprit la aparatul compact al celor de la Sony fratele mai "rasarit" a lui HX300 si anume Sony HX400V care este si varful de gama in clasa lor ceea ce m-a facut sa cred ca descoperit aparatul perfect.Sau poate nu...





- UNBOXING - 

In cutia celor de la Sony gasim manualul de utilizare in 15 limbi de circulatie numai in romana nu, dar acesta poate fi descarcat usor de pe net asa incat nu reprezinta o problema in sine, aparatul propiu zis, cureaua de umar,bateria si incarcatorul de priza al bateriei care din pacate nu poate fi incarcata decat in aparat, pentru un charger separat trebuind platiti alti bani si astfel uneori accesoriile ajung sa coste mai bine de un sfert din pretul aparatului incluzand aici o baterie de rezerva, un incarcator separat pentru acumulatori, un filtru UV pentru protejarea lentileloraparatului foto, diverse cabluri si eventual un trepied.Daca veti merge pe accesorii originale trebuie tinut cont ca numai un acumulator de rezerva din seria NP-BX1 sare de 220 de lei iar un filtru UV cu montura de 55 mm costa de la 60 de lei in sus.Ce m-a socat in sens negativ a fost faptul ca incaracatorul a venit insotit de niste cabluri enervant de scurte de vreo maxim 15 cm inclusiv cel USB-micro USB pentru incarcarea si conectarea la computer.

- APARATUL FOTO -

Este un aparat foto de dimensiuni destul de micute dar care da sentimentul unui DSLR de performanta, avand o priza foarte buna in mana si nelasand impresia unui aparat fabricat din materiale ieftine ca greutate avand vreo 680 de grame din care foarte mult cantarind obiectivul aparatului.Pe partea din spate gasim ecranul de 3 inchi, un LCD rabatabil sus-jos cu o imagine si stralucire foarte buna perfect lizibil in bataia soarelui avand 921.000 de pixeli care poate satisface si cel mai pretentios utilizator, plus butoanele de meniu si vestitele butoane Fn adica niste shortcut-uri personalizabile catre cele mai uzitate functii in functie de utilizator.
Aparatul mai are si un vizor de 0.6 inchi la fel clar si luminos cu acoperire de suta la suta si un senzor care comuta automat intre LCD si vizor in momentul in care duceti aparatul la ochi.PONT:umblati in meniu si dezactivati comutarea automata si lucrati numai pe vizor deoarece in momentul cand veti lua aparatul de la ochi se va stinge si vizorul economia de baterie fiind destul de importanta iar daca veti dori sa comutati pe LCD nu-i niciun fel de problema aparatul avand buton dedicat.
In spatele LCD-ului se afla senzorul de imagine CMOS Exmor R de 20,4 Mpx care impreuna cu procesorul de imagine de generatie noua BIONZ X asigura imagini excelente cu niste culori vii si pline de detalii, imagini de tip JPEG (din pacate lipseste suportul pentru RAW) cu raport 3:2, 4:3 sau 16:9 la valori de diferite in functie de raportul ales, dar v-as ruga sa nu uitati ca senzorul este de dimensiuni destul de mici, comun pentru toate aparatele foto din clasa compact si anume un sfert de tol unde au fost inghesuite cele 20 de milioane de pixeli acest fapt ducand la anumite compromisuri si anume zgomotul pe imagine care apare de ISO 800 in sus cu toate ca aceste valori putand fi ridicate pana la 3200 de unitati ISO sau chiar 12800 aceasta valoare dand imagini aproape de nefolosit dar dand bine pentru serviciul de marketing al companiei care functioneaza ireprosabil.PONT: incercati sa dezactivati din meniu functia de reducere a zgomotului deoarece v-a distruge detaliile fine ale imaginii chiar daca imaginea per ansamblu v-a parea mai clara. Deasupra aparatului gasim rotita JOG DIAL cu vestitele programe PASM, unde P este programul in care obturatorul si diafragma sunt blocate dar pot fi modificate una in functie de cealalta, A unde diafragma are prioritate in stabilirea setarilor,S unde obturatorul are prioritate absoluta iar M este modul de lucru full manual unde fotograful stabileste toti parametri fotografiei.Mai sunt prezente programele de PANORAMIC unde pot fi facute panorame la 360 de grade si care ies neasteptat de bine si modul CINEMA unde veti putea filma cu aparatul la o calitate foare buna aparatul inregistrand FULL-HD cu sunet stereo la 1080/60p cu un bitrare de 28 Mbs AVCHD sau MP4 la calitate mai mica dar care se preteaza pentru vizionare pe computere sau alte gadgeturi.PONT:feriti-va de aparatele care inregistreaza video HD la 720p/1080 cu 24 sau 30 frame-uri pe secunda deoarece inseamna ca procesorul de imagine nu este unul foarte bun, o filmare decenta din care sa se poata obtine si niste slow-motion trebuind sa aiba 50 sau 60 de cadre progresive.Un minus mare al aparatului il reprezinta reglajul zoom-ului care este cu viteza fixa si foarte mare, neputand fi folosit in filmari de prea multe ori deoarece aceasta devine enervanta. Controale pentru zoom si focus pot fi reglate dupa dorinta manual sau automat fapt ce confera aparatului foto un mare plus lasandu-va sa fiti cat mai creativi.PONT:incercati sa nu folositi programele artistice din aparat gen Miniature, Paint, monochrome sau etc. deoarece ajunsi acasa si vazand imaginile pe un ecran mare s-ar putea sa aveti pareri de rau ca ati stricat definitiv o imagine care promitea plus ca in general dintr-o suta de poze un sfert sufera de cadraje proaste sau defocalizari multiple ori alte defecte de imagine.Revenind la JOG DIAL veti gasi si modurile AUTO iNteligent sau Ai+ care in peste noua zeci la suta din cazuri isi fac treaba mai mult decat onorabil.Blitzul nu necesita vreun comentariu fiind destul de comun dar asigurand o plaja destul de mare de situatii.Deasupra blitzului se gaseste o patina calda pentru conectarea diverselor accesorii ceea ce iar aduce un plus de profesionalism acestui aparat.




- OBIECTIVUL -

 
- foto stanga: 0x - foto dreapta 50x

Clar la acest aparat piesa de rezistenta o reprezinta obiectivul care este destul de luminos avand o deschidere de 2.8 la wide si 6.3 la capatul telefoto cu un zoom mai mult decat impresionant cu o valoare care aproape socheaza si anume 50x valoare absoluta la care se pot face poze din mana destul de bune, echivalentul pentru aparatele de 35mm fiind de la 24 mm la 1200 de mm ceea ce intradevar reprezinta o adevarata piesa de inginerie.Obiectivul este un ZEISS VARIO SONAR ce cantareste destul de mult si la propiu dar si la figurat, cu partea de macro la un centimetru apropiere.La partea extrema se pot face poze dar apare asa-numitul efect MIRAJ care prezinta o usoara parte laptoasa si o usoara neclaritate acest efect neavand inca o explicatie clara, parerile fiind destul de impartite.Oricum pentru cei care au ca pasiune natura vor fi mai mult decat incantati de acest obiectiv practic putand fotografia un subiect fara ca acesta sa stie.

- DIVERSE
- Apararatul are posibilitatea inregistrarii pe site pentru a va descarca diverse aplicatii (contra cost bineinteles) cum ar fi Time-Lapse sau o aplicatie care va permite sa declansati aparatul doar prin apropierea mainii de senzorul de ocular, si multe altele dar din nefericire ROMANIA nu este in lista de tari agreate de SONY pentru PLAY MEMORIES. Nu incercati sa platiti aiurea cu cardul deoarece acesta va fi detectat ca este din RO si veti fi blocat, astfel ca exista o cale mai complicata dar eficienta.
Va inscrieti pe site-ul SONY la adresa www.playmemoriescameraapps.com ca facand parte din UK folosind o adresa de mail obisnuita unde veti primi linkul de confirmare dupa care va veti fi redirectionat pe SONY NETWORK in contul dvs. unde veti alege ca modalitate de plata 
REDEEM PREPAID CARD dupa care va duceti pe www.amazon.co.uk/ de unde veti cumpara un CARD PREPAID PSN cu valoarea aleasa de dvs. de la 5 lire sterline in sus si veti alege DIGITAL CODE si nu CARD (mare atentie!) si veti plati cu cardul dar cu date complete din UK si anume strada, cod postal telefon si altele pe care le luati de pe net.
Imediat dupa confirmarea platii veti primi un mail cu codurile necesare pentru plata diverselor aplicatii iar din acest motiv trebuie sa stiti de dinainte valoarea estimata a aplicatiilor respective.Ar fi bine sa nu incercati degeaba site-uri din SUA in speranta ca veti plati mai putin fiindca inscrierea v-a fi blocata automat si asa limitarea de pe AMAZON cu partea de UK aparand acum in ultimul timp.
In final nu pot spune decat ca acest aparat este unul extrem de versatil datorita complexitatii, cu un ultra zoom fantastic, controale manuale, si diverse programe complexe de expunere care vor fi factorul determinant pentru achizitionarea acestei camere cu un target destul de clar si anume o camera pentru concedii, vacante, evenimente familiale unde pozele sa poate fi vizionate pe un ecran de televizor sau monitor fara prea multa bataie de cap.Dar, fiindca exista si o umbra de indoiala, punctul slab ala acestui aparat il reprezinta chiar senzorul de imagine prea mic pentru cei care isi doresc si ceva mai profi de la o fotografie si care tin mult si la calitatea imaginii in orice situatie si care doresc detalii foarte fine indiferent de factorul de marire al unei fotografii deci acest aparat nu poate fi alegerea amatorilor care doresc sa devina profesionisti acestia trebuind sa urce niste clase mai sus cu aparate cu senzori de un inchi sau si mai sus.




- PLUSURI :
+ camera solida cu aspect profesional
+ zoom ultra puternic 50X
+ reglaje manuale diverse
+ fotografierea in rafala
+ focalizare multipla
+ filmare FULL HD impecabila
+ Wi-Fi incorporat pentru parajarea fotografiilor
+ NFC incorporat
+ etc.


- MINUSURI :
- senzor de imagine mic, de un sfert de tol
- zgomot pe imagine la mariri de cateva ori
- zoom cu viteza fixa si prea mare
- lipsa unui parasolar
- etc.






-sony hx400v review romana si pareri despre aparat